perjantai 17. toukokuuta 2013

Gluteeniton raparperipiirakka

Ystäväni tuli käymään ja leivoin gluteenitonta raparperipiirakkaa ja kääretorttua. Raparperiaika alkaa olla jo käsillä ja ensimmäinen piirakka nyt siis leivottuna. Saman piirakan voi tehdä myös tavallisilla vehnäjauhoilla, ohje on peräisin täältä.


Maken mehevä raparperipiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl Semper, karkea gluteeniton jauhoseos

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot.
Levitä taikina leivitettyyn irtopohjaiseen vuokaan pohjalle ja reunoille tai piirakkavuokaan. Jätä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
1 litra kuorittuja raparperinpaloja
1 dl sokeria
Laita kulhoon raparperinpalat ja sokeri. Sekoita ja laita mikroon n. 4 min. Siivilöi ylimääräinen neste pois ja jäähdytä hetki.
 
2 dl rahkaa
2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
yhden sitruunan mehu

1. Sekoita täyteainekset keskenään

Ripottele raparperinpalat taikinan päälle vuoan pohjalle ja kaada täyteseos päälle.
Paista 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä ja nauti.

Kahvia ja raparperipiirakkaa ilta-auringon paisteessa. Tällä ohjeella piirakasta ei tule liian makeaa, mutta jos haluat lisää makeutta, ripottele sokeria esim.  valutettujen raparperipalojen päälle.


1 kommentti:

  1. Näyttää herkulliselta! Ihanaa, että pian koittaa taas raparperiaika.:)

    VastaaPoista